Google face pasul pentru descurajarea pirateriei

Google a anunțat eliminarea butonului View Image de vizualizare rapidă a pozelor din secțiunea Imagini. Acest lucru favoriza preluarea conținutului grafic direct de pe site-uri, fără a mai fi nevoie de vizitarea articolului în cauză.
Anunțul a fost făcut de gigantul din Mountain View în urmă cu doar două zile, decizia având legătură directă cu procesul intentat de agenția Getty Images în anul 2016. Cei din urmă acuzau motorul de căutare că înlesnește modalitatea prin care fotografiile erau preluate de oricine pentru a fi folosite în orice scop, fără a li se mai atribui drepturile de autor cuvenite.
Google a admis că această practică, pe cât de răspândită, pe atât de detestată de creatorii de conținut – cu precădere fotografi, i-a determinat să ia această decizie de a înlătura butonul de View Image din rezultatele secțiunii Imagini, obligând utilizatorii să acceseze paginile originale în cazul în care doresc să vizualizeze materialele grafice la o rezoluție mai mare decât a unui thumbnail.

Share your thoughts

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.